05      help_outline   refresh   close   
  Jupiter  
Počet úloh: 26   
Použito celkem: 1 086 x (naposledy: 18. 05. 2024 2 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (26 úloh)

K nejznámějším projektům NASA patří mise Aapollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Mměsíci.Když Jjupiter bude procházet znamením pPanny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod. Dolní konjunkce se sSluncem nastává u planety vVenuše nebo mMerkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Sslunce-Zzemě. Na rozdíl od mMerkuru se ale vVenuše úhlově vzdaluje od Sslunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Sslunci jako Vvečernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako Jjitřenka. Pro naši Zzemi je Vvenuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Mměsíci a i na obloze je po sSlunci a Mměsíci nejjasnějším objektem. V blízkosti pPluta jsou čtyři menší mMěsíce nNix, hHydra, kKerberos a Sstyx. 

Vytištěno 19. 05. 2024 13:56:53 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (klíč ke cvičení)

K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Měsíci.Když Jupiter bude procházet znamením Panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod. Dolní konjunkce se Sluncem nastává u planety Venuše nebo Merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země. Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Slunci jako večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jitřenka. Pro naši Zemi je Venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Měsíci a i na obloze je po Slunci a Měsíci nejjasnějším objektem. V blízkosti Pluta jsou čtyři menší měsíce Nix, Hydra, Kerberos a Styx. 

Vytištěno 19. 05. 2024 13:56:53 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter

Když Jupiter bude procházet znamením panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod.  Pro naši Zemi je venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Měsíci a i na obloze je po Slunci a Měsíci nejjasnějším objektem.  Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Slunci jako Večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako Jitřenka.  V blízkosti pluta jsou čtyři menší Měsíce Nix, hydra, Kerberos a Styx.  K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na měsíci.  Dolní konjunkce se sluncem nastává u planety venuše nebo Merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země.  

Počet chyb: 10

Vytištěno 19. 05. 2024 13:56:53 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

05   Jupiter (klíč ke cvičení)

Když Jupiter bude procházet znamením Panny, můžete očekávat mnoho šťastných náhod.  Pro naši Zemi je Venuše druhým nejbližším větším kosmickým tělesem po Měsíci a i na obloze je po Slunci a Měsíci nejjasnějším objektem.  Na rozdíl od Merkuru se ale Venuše úhlově vzdaluje od Slunce podstatně více, takže v maximální výchylce může zapadat více než 4.5 hodiny po Slunci jako večernice, nebo vycházet o stejnou dobu dříve jako jitřenka.  V blízkosti Pluta jsou čtyři menší měsíce Nix, Hydra, Kerberos a Styx.  K nejznámějším projektům NASA patří mise Apollo, která v roce 1969 vyvrcholila přistáním člověka na Měsíci.  Dolní konjunkce se Sluncem nastává u planety Venuše nebo Merkuru v případě, že planeta je nejblíž spojnici Slunce-Země.  

Vytištěno 19. 05. 2024 13:56:53 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward