16      refresh   close   
  Cesta Francií.  
Počet úloh: 81   
Použito celkem: 1 162 x (naposledy: 15. 05. 2024 1 x)

Zvolte podobu cvičení pro tisk.

DIKTÁTY.CZ

16   Cesta Francií. (81 úloh)

Sotva přistavyiliy rychlíýk, viyhledal si Martin mýísto u dveří, abiy mohl kdykolyi vyijít na chodbyičku. Jakmiyle vlak viyjel, postavyil se Martin k oknu. Otvíýrala se před ním líýbezná krajina. Co chvýílyi se mu nabýízelyi nové víýhledy. Vyinořovaliy se nové obrazyi, svýítilyi žluté barvyi políý, bíý kostelýíky, zeleň viynic obsyipaných zralýímiy hrozny. Každý novýí záběr krajiny pliynul a brziy zmyizel, ale hned ho vyistřídal další, stejně barviytý. Martin si myislyil o pánovyi naproti, který se zabýíval pouze svíýmiy novyinamiy a chvíýlemiy klíýmal: Jaký výíznam má pro něho cestování? Opravdu čilíý biyl, jen když viybalyil zásobiy, které tvořilyi plněné chlebiy, sýíry, olyivyi, kalýíšek na piy a víýno. Nevyiděl, jak krásně se viyjímalyi domyi se světlýímiy zdmiy a červenýmiy střechamiy na pozadí modravýích pahorků. Nezajímalyi ho ani řady zakrslíých keřů vyinné révyi a lehké voziy tažené malýímiy oslýíky. 

Vytištěno 15. 05. 2024 15:00:57 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého


DIKTÁTY.CZ

16   Cesta Francií. (klíč ke cvičení)

Sotva přistavili rychlík, vyhledal si Martin místo u dveří, aby mohl kdykoli vyjít na chodbičku. Jakmile vlak vyjel, postavil se Martin k oknu. Otvírala se před ním líbezná krajina. Co chvíli se mu nabízely nové výhledy. Vynořovaly se nové obrazy, svítily žluté barvy polí, bí kostelíky, zeleň vinic obsypaných zralými hrozny. Každý nový záběr krajiny plynul a brzy zmizel, ale hned ho vystřídal další, stejně barvitý. Martin si myslil o pánovi naproti, který se zabýval pouze svými novinami a chvílemi klímal: Jaký význam má pro něho cestování? Opravdu čilý byl, jen když vybalil zásoby, které tvořily plněné chleby, sýry, olivy, kalíšek na pi a víno. Neviděl, jak krásně se vyjímaly domy se světlými zdmi a červenými střechami na pozadí modravých pahorků. Nezajímaly ho ani řady zakrslých keřů vinné révy a lehké vozy tažené malými oslíky. 

Vytištěno 15. 05. 2024 15:00:57 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

16   Cesta Francií.

Sotva přistavyly rychlýk, vihledal si Martin mýsto u dveří, abi mohl kdykoli vijít na chodbičku.  Jakmyle vlak vijel, postavil se Martin k oknu.  Otvírala se před ním líbezná krajina.  Co chvýly se mu nabýzely nové výhledy.  Vinořovaly se nové obrazy, svýtily žluté barvy polý, bílé kostelýky, zeleň vinic obsypaných zralýmy hrozny.  Každý nový záběr krajiny plynul a brzi zmyzel, ale hned ho vystřídal další, stejně barvitý.  Martin si myslil o pánovy naproti, který se zabýval pouze svými novinami a chvýlemy klýmal: Jaký víznam má pro něho cestování?  Opravdu čilí byl, jen když vibalyl zásoby, které tvořily plněné chleby, sýry, olyvi, kalýšek na pytí a výno.  Nevyděl, jak krásně se vijímali domy se světlými zdmy a červenýmy střechamy na pozadí modravích pahorků.  Nezajímali ho ani řady zakrslých keřů vinné révy a lehké vozy tažené malími oslíky.  

Počet chyb: 41

Vytištěno 15. 05. 2024 15:00:57 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward 

DIKTÁTY.CZ

16   Cesta Francií. (klíč ke cvičení)

Sotva přistavili rychlík, vyhledal si Martin místo u dveří, aby mohl kdykoli vyjít na chodbičku.  Jakmile vlak vyjel, postavil se Martin k oknu.  Otvírala se před ním líbezná krajina.  Co chvíli se mu nabízely nové výhledy.  Vynořovaly se nové obrazy, svítily žluté barvy polí, bílé kostelíky, zeleň vinic obsypaných zralými hrozny.  Každý nový záběr krajiny plynul a brzy zmizel, ale hned ho vystřídal další, stejně barvitý.  Martin si myslil o pánovi naproti, který se zabýval pouze svými novinami a chvílemi klímal: Jaký význam má pro něho cestování?  Opravdu čilý byl, jen když vybalil zásoby, které tvořily plněné chleby, sýry, olivy, kalíšek na pití a víno.  Neviděl, jak krásně se vyjímaly domy se světlými zdmi a červenými střechami na pozadí modravých pahorků.  Nezajímaly ho ani řady zakrslých keřů vinné révy a lehké vozy tažené malými oslíky.  

Vytištěno 15. 05. 2024 15:00:57 z webu diktaty.cz - pravopisná cvičení pro každého
 close   arrow_upward